Sari la conținut

Povestea Ice Concept

1. Doar un vis...

Totul a început în urmă cu câțiva ani, când eram doar un adolescent cu inima plină de ambiție și cu ochii strălucind de pasiune pentru lumea antreprenoriatului. Încercasem diverse afaceri, dar niciuna nu părea să aibă acel luciu magic, acel potențial uluitor pe care mi-l doream.Am gustat din eșecuri și am străbătut căi presărate cu obstacole, dar în interiorul meu, flacăra ambiției nu se stinsese.

În 2022, pe când tocmai împlinisem 20 de ani, am experimentat o revelație. Bijuteriile de tip tennis, cuban și cele care străluceau ca diamante neprețuite au devenit adevărata mea pasiune. În timp ce navigam pe alte site-uri de bijuterii, am fost lovit de neajunsurile industriei - prețuri exorbitante pentru produse ce lăsau mult de dorit în privința calității și frumuseții.

Dar, așa cum s-a întâmplat adesea în viața mea, resursele financiare erau limitate. Până la următoarea mișcare, mai aveam în buzunar doar 650 de lei. În fața mea se ridica un zid aparent insurmontabil. Cu atât de puțini bani în mână, am înțeles că această pasiune era prea puternică pentru a fi ignorată, iar visul meu nu putea fi amânat.

2.Găsirea furnizorilor.

Misiunea mea? Găsirea furnizorilor potriviți pentru aceste bijuterii unice. În următoarele trei zile, am dat peste 800 de apeluri și am trimis sute de e-mailuri.

În cele din urmă, răspunsul a venit de la o firmă de colecții cu o gamă uimitoare de bijuterii, care deținea mostre din peste 10.000 de produse din toate categoriile. Pentru a aduce aceste bijuterii la viață, această firmă colabora cu o fabrică renumită din Belgia.

Deci, am ajuns în punctul în care mi-am luat ultimii 650 de lei și i-am investit în motorină. Această călătorie m-a purtat spre Cluj, un loc pe care îl asociez acum cu începuturile visului meu.

Ajuns acolo, eu, un tânăr de doar 20 de ani, cu buzunarul aproape gol, mă confruntam cu o sarcină uluitoare - să conving furnizorii să aibă încredere în mine.

Aici era adevarata provocare de a falsa in fata furnizorilor. Am petrecut aproape cinci ore discutând cu ei, împărtășindu-le visul meu pentru magazinul Ice Concept și crezând în acel vis ca și cum era deja o realitate înfloritoare.

Am știut că acesta era momentul în care visul meu putea să prindă viață. Eu practic imi jucam cartea ca si cum deja eram cel mai de succes antreprenor, deși nu eram incă. Am spus cu pasiune și cu convingere că am avut deja succes cu afaceri anterioare (cacealma). Le-am vorbit despre abilitățile mele de a dezvolta rețele de socializare, care au dus afacerile anterioare la apogeul lor. Le-am spus că intenționam să fac același lucru și cu Ice Concept.

Aceste cuvinte, care astăzi ar putea părea uimitoare, au avut puterea de a mă face să câștig încrederea furnizorilor. Astfel, am părăsit acea întâlnire cu 10 mostre diverse de bijuterii, în ciuda faptului că nu aveam suficienți bani pentru a plăti pentru ele (le-am luat pe datorie).

Acesta a fost punctul de cotitură în povestea mea...

3.Cum vând bijuteriile?

Cu mostrele în mână, m-am întors acasă și am fost pus în fața unei provocări colosale: cum să le vând?

Nu aveam un buget pentru marketing și nu aveam notorietate în industrie. Așa că am luat o decizie radicală: trebuia să devin propriul meu influencer pentru Ice Concept Romania.

Cu curaj și determinare, am început să creez zilnic videoclipuri pe TikTok, prezentând cu lux de amănunte fiecare bijuterie și povestind despre ele. Postam câte 2-3 videoclipuri pe zi. Dar acest drum nu a fost lipsit de HATE. Oamenii m-au judecat și m-au criticat, dar eu am continuat să mă uit doar înainte, spre a-mi VISUL AMERICAN la doar 20 de ani.

În ultimele două săptămâni înainte de lansarea site-ului iceconcept.ro, am inundat platformele de socializare cu conținutul meu. Cu toate obstacolele și ura care mi se arunca, am continuat să cred în visul meu și să împing limitele.

Rezultatul? După lansarea site-ului, în doar o oră, aveam deja 30 de comenzi plasate. Astfel, am demonstrat că pasiunea și curajul pot depăși orice obstacol. Aceasta este pornirea colosului ICE CONCEPT.

4.Rezultatul...

Astăzi, Ice Concept Romania strălucește în lumea bijuteriilor, oferind  zecilor de mii de clienți actuali inclusiv bijuterii prețioase din argint si curând si aur.

Este doar o chestiune de timp pana o să duc acest Brand in TOP 1 in toată industria bijuteriilor mondială.

Ice Concept Romania - Unde visul se toarnă în bijuterii și se transformă în realitate. 

"De aici au mai urmat multe obstacole, dar v-aș lua o zi din viață doar să citiți rezumatul, așa că am scris doar inceputul Ice Concept echivalentul a 10% din toată povestea."

P.S.- NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU!